Youri Tielemans over terugkeer Leander Dendoncker naar RSC Anderlecht

Tielemans over RSCA: "Deur staat altijd open, maar moet eerst andere dingen doen"

4 september om 12:25

Youri Tielemans stond woensdag de pers te woord vanuit Tubeke. Hij reageerde er op de terugkeer van Leander Dendoncker naar RSC Anderlecht. Wat Tielemans zelf betreft staat de deur voor paars-wit altijd open, al zal een terugkeer nog niet voor morgen zijn.

Volgens Tielemans maakte Dendoncker een goede beslissing om terug te keren naar RSC Anderlecht. "Hij wil vooral spelen", begint Tielemans op de persconferentie. "Bij Anderlecht kent hij de club en de structuur. Hij zal er veel speelkansen krijgen en heeft er daarnaast stabiliteit voor z'n familie door terug naar België te keren."

Vervolgens kreeg Tielemans de vraag of hij zo'n stap zelf zou overwegen. "Voor mij staat de deur altijd open voor Anderlecht", zegt Tielemans. "Maar ik moet ook naar m'n carrière kijken en eerst heb ik nog andere zaken te doen."

Tielemans begrijpt de keuze van Dendoncker, maar zal zijn maatje duidelijk missen in Engeland. "Ik ken Leander heel goed van jongs af aan, dus het is raar om hem niet meer te zien."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.