Hummels vervolgt loopbaan bij AS Roma

'Here we go': Hummels vindt maanden na Dortmund-exit nieuwe club

4 september om 11:30

Mats Hummels heeft weer onderdak gevonden. De 35-jarige verdediger, die afgelopen seizoen afscheid nam van Borussia Dortmund, gaat aan de slag bij AS Roma, meldt transferspecialist Fabrizio Romano.

Romano laat zijn befaamde 'here we go' los, wat betekent dat de deal beklonken is. Hummels is onderweg naar Italië, waar hij de medische keuring zal ondergaan. Bij Roma tekent de Duitse stopper een contract voor één seizoen en gaat hij exclusief bonussen zo'n twee miljoen euro opstrijken.

Hummels zegde onder meer Bologna af in de zoektocht naar een nieuwe club. Ook Ajax benaderde hem, maar de Amsterdammers gingen in zee met Daniele Rugani. De 78-voudig international van Die Mannschaft werd eveneens kort gelinkt aan PSV, dat uiteindelijk Adama Nagalo wist te strikken.

Voor Hummels wordt Roma zijn eerste avontuur in het buitenland. De verdediger speelde gedurende zijn imposante carrière uitsluitend in eigen land, voor Dortmund en Bayern München. Veruit de meeste wedstrijden speelde hij voor Die Schwarzgelben: 508. De wereldkampioen van 2014 won zes keer de Bundesliga, drie keer de DFB Pokal en zesmaal de Duitse Supercup.