OFFICIEEL: Kortrijk en Zulte Waregem doen zowaar zaakjes

OFFICIEEL: Rivalen in dagelijkse leven, nu slaan Kortrijk en Zulte Waregem deal

4 september om 10:25

Ook met je naaste rivalen kan je zaken doen. Dat hebben KV Kortrijk en SV Zulte Waregem bewezen. Zij hebben een overeenkomst uitgewerkt rond Youssef Challouk, die geen toekomst meer had in het Guldensporenstadion.

Gelijktijdig hebben zowel Kortrijk als Zulte Waregem de deal rond Challouk aangekondigd. De aanvallende middenvelder stapt in eerste instantie op huurbasis over van KVK naar Essevee, maar de kans bestaat dat die samenwerking nog langer zal duren. De fusieclub heeft namelijk ook een aankoopoptie losgeweekt. Challouk blijft dus in de regio actief.

Het is niet de eerste keer dat hem dat lot beschoren is. In 2022-2023 leende Kortrijk onze 29-jarige landgenoot al eens uit aan RWDM, toen ook in de Challenger Pro League. Daar draaide het vlotjes, maar terug bij KVK kon hij die periode niet verzilveren. Vorig seizoen geraakte Challouk niet verder dan drie invalbeurten van in totaal 40 minuutjes in de Jupiler Pro League.

Nu gaat hij terug een trapje lager aan de slag. Challouk moet Zulte Waregem mee aan promotie richting de hoogste klasse helpen. Met vier op negen is het seizoen niet al te best begonnen. Afgelopen weekend pakte Essevee wel haar eerste zege, tegen SC Lokeren-Temse (1-0).

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.