OFFICIEEL: Na Boufal komt ook Niang naar Union

OFFICIEEL: Na Boufal moet ook Niang voor offensief geweld zorgen bij Union

4 september om 10:05

Union Saint-Gilloise is goed bij schot in de laatste week van de transfermarkt. Dinsdag stelde het met Soufiane Boufal al een Marokkaanse WK-uitblinker voor, een dag later is het de beurt aan Ousseynou Niang. Ook hij moet voor offensieve impulsen zorgen.

Union maakt de komst van Niang bekend via haar officiële kanalen. De 22-jarige Senegalees stapt over van FC Riga, een club in Letland. In het Dudenpark heeft hij een contract getekend tot midden 2028, met optie op een bijkomend jaar. Voor Union is het niet de eerste keer dat het gaat shoppen in de Baltische staten. Eerder deze zomer plukte het al Promise David weg uit Estland.

Met Niang halen de Brusselaars een tweede vleugelaanvaller in twee dagen tijd binnen. Sinds maart 2023 stond hij onder contract in Riga. In een dik jaar tijd leverde hij er tien doelpunten en zes assists af. Die cijfers hebben Union overtuigd. Voor het Senegalese elftal kwam Niang nog nooit uit, al is hij wel opgenomen in de U23-kern. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.