Memphis kan naar Braziliaanse Corinthians

'Spits Memphis krijgt formeel aanbod en kan naar het Braziliaanse Corinthians'

4 september om 09:44
Laatste update: 4 september om 09:44

De toekomst van Memphis Depay ligt mogelijk in Brazilië. Gerenommeerde Braziliaanse media als Globo en UOL melden dat de dertigjarige aanvaller een formele aanbieding van Corinthians op zak heeft.

Memphis zit nog altijd zonder club, sinds Atlético Madrid besloot niet verder met hem te gaan. Eind augustus werd Rayo Vallecano concreet, al liep dat vooralsnog op niets uit. Nu heeft Memphis de optie om Europa te verlaten voor een avontuur op Zuid-Amerikaanse bodem. Corinthians heeft een officiële aanbieding gedaan, waarvan de details bekend zijn.

Per maand kan Memphis 2,5 miljoen Braziliaanse real, omgerekend ruim 400.000 euro, opstrijken. Dat komt neer op een jaarsalaris van een kleine vijf miljoen euro. Corinthians heeft van hoofdsponsor Esportes da Sorte de opdracht gekregen om een 'prominente speler' te strikken. Daarvoor is omgerekend ruim negen miljoen euro beschikbaar gesteld. Memphis moet die prominente speler worden.

Naar verluidt nemen Memphis en zijn entourage het voorstel serieus in acht. UOL schetst dat het voorstel volgens de vertegenwoordigers van Memphis vergelijkbaar is met voorstellen die de aanvaller heeft gekregen van een niet genoemde Spaanse en Saudische club. In Spanje zal het om Rayo Vallecano of het eveneens geïnteresseerde Sevilla gaan. Memphis zou graag in Europa willen blijven, maar als er vanuit Spanje niet wordt doorgepakt, 'bestaat de kans' dat de Nederlander naar Brazilië verkast. 

De club uit São Paulo werd in 2017 voor het laatst landskampioen. Memphis kan Europa na avonturen bij PSV, Manchester United, Olympique Lyon, FC Barcelona en Atlético verlaten.