Vandevoordt over zijn rol als bankzitter bij RB Leipzig

Vandevoordt bij Leipzig op de bank: “Kwam om te spelen, wel even slikken”

4 september om 09:09

Maarten Vandevoordt (22), de voormalige doelman van KRC Genk, moet het nu bij RB Leipzig stellen met een plek op de bank. De Belgische Belofte geeft aan dat het wel even slikken was toen hij erachter kwam dat hij niet de eerste doelman is.

Vandevoordt wordt gevraagd of hij er rekening mee had gehouden dat hij op de bank terecht zou komen bij RB Leipzig. “Niet echt. Ik ben naar hier gekomen om te spelen. Na mijn goede voorbereiding was het dus wel even slikken toen ik hoorde dat ik op de bank aan het seizoen zou beginnen. Dat was me nog nooit overkomen. Maar misschien is het zo slecht nog niet om dit ook eens mee te maken. Het kan me sterker maken. Het is een stimulans om nog beter te doen”, citeert Het Belang van Limburg Vandevoordt.

Vandevoordt geeft aan dat er geen afspraken zijn gemaakt om bijvoorbeeld de bekerwedstrijden of de Europese wedstrijden te keepen. Volgens Vandevoordt is er wel aangegeven dat hij wel zijn deel van matchen gaat krijgen bij Leipzig. “Mijn kansen komen nog, daar ben ik zeker van. Ook omdat ik merk dat ze enorm in mij geloven. Anders hadden ze wel een oplossing gezocht in de vorm van een uitleenbeurt. Ik heb vertrouwen in de toekomst, ook al zit ik nu op de bank”, besluit Vandevoordt.