Ajax wilde net als Anderlecht Eriksen

Net als Anderlecht ook geen Eriksen voor Ajax: 'Goede voetballer, wie weet ooit'

4 september om 07:17
Laatste update: 4 september om 09:20

Christian Eriksen was bij RSC Anderlecht in beeld, maar ook bij Ajax, zijn oude werkgever. Dat bevestigt technisch directeur Alex Kroes op de clubkanalen van de Amsterdammers. De club had niet de financiële middelen om de middenvelder aan te trekken. 

Het is deze zomer veel gegaan over het aantrekken van een creatieve middenvelder bij Ajax. Een van de namen die gelinkt werd aan de Amsterdammers was Eriksen. "Die stond absoluut op de lijst", aldus Kroes. "Op de longlist. Het is een jongen van de club. Hij heeft heel veel ervaring en routine. Het is een goede voetballer."

Ajax kon deze zomer alleen spelers aantrekken als er ook spelers vertrokken. Door de komst van Eriksen moest een streep worden gezet. "Uiteindelijk hebben we daar niet de ruimte voor kunnen creëren", aldus de technisch directeur van de Amsterdammers. "Dat komt door allerlei andere omstandigheden. Wie weet ooit."

Eriksen maakte in 2009 de overstap van de jeugd van Odense BK naar Ajax. Onder Frank de Boer brak de middenvelder door bij de Amsterdammers en uiteindelijk verdiende hij in 2013 een transfer naar Tottenham Hotspur. Via Internazionale en Brentford belandde hij bij Manchester United, dat deze zomer naar verluidt vijf miljoen euro voor hem vroeg.