OFFICIEEL: Anderlecht vist achter het net voor Silas

OFFICIEEL: Silas laat Anderlecht staan en kiest voor uitleenbeurt in Belgrado

3 september om 22:58

RSC Anderlecht moet (opnieuw) een doelwit schrappen van haar lijst. Silas Katompa Mvumpa zal niet in het Lotto Park te bewonderen vallen. De flankaanvaller rondde deze dinsdag zijn tijdelijke overstap naar FK Crvena Zvezda af.

Crvena Zvezda staat bij ons beter bekend als Rode Ster Belgrado. De Servische topclub is erin geslaagd om een uitleenbeurt los te peuteren bij VFB Stuttgart. Silas zal dus één seizoen uitkomen voor de ploeg uit Belgrado. Hoogstwaarschijnlijk speelde het een doorslaggevende rol in zijn beslissing dat Rode Ster dit seizoen in de Champions League uitkomt.

Dat aanbod kon Anderlecht hem niet voorschotelen, aangezien de Brusselaars 'maar' in de Europa League aantreden. Nochtans had Anderlecht de 25-jarige Congolees best kunnen gebruiken. In drie jaar in de Bundesliga was de pijlsnelle vleugelspeler toch goed voor elf doelpunten. Of paars-wit nog een alternatief voor Silas weet te vinden, is afwachten. Tot vrijdagavond heef het de tijd. Nadien sluit ook de Belgische transfermarkt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.