Valencia-spits Mir gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik

Valencia ziet spits gearresteerd worden op verdenking van seksueel misbruik

3 september om 17:01

Rafa Mir is maandag gearresteerd wegens verdenking van seksueel misbruik. De aanvaller van Valencia was niet aanwezig op de training van dinsdag, en de club heeft middels een statement aangekondigd volledig mee te werken aan het onderzoek.

Eerder brachten diverse Spaanse media al het nieuws dat Mir gearresteerd zou zijn en via de eigen kanalen heeft Valencia dit inmiddels bevestigd. Bovendien geeft de club uit de sinaasappelstad aan volledig mee te werken aan het onderzoek. Op zaterdag werd er door twee vrouwen aangifte gedaan wegens seksueel misbruik.

Inmiddels zijn Mir, bij wie het thuis zou zijn gebeurd, en een andere man hiervoor gearresteerd. De Spaanse spits moet een verklaring afleggen in het politiebureau in Valencia, waarna de rechter zal beslissen wat de vervolgstappen zijn. Het is dan ook nog niet duidelijk of hij vast blijft zitten.


Deze zomer keerde Mir terug naar Valencia, na drie jaar voor Sevilla te hebben gespeeld. Ook speelde de aanvaller in Engeland voor Wolverhampton Wanderers en Nottingham Forest. Medio 2023 had Ajax nog interesse in de diensten van Mir, maar tot een transfer kwam het uiteindelijk niet.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.