Union-staf onder vuur na strafschop Rodriguez: "Dit moet je onder controle hebben"

2 september om 22:06
Laatste update: 2 september om 22:07

Een opvallende actie in UnionRSC Anderlecht, de gemiste penalty van Kevin Rodriguez. De aanvaller probeerde met een Panenka doelman Colin Coosemans te verschalken, maar dat liep gigantisch mis. Bij Extra Time is men ook streng voor de spits, maar vooral voor de staf van Union.

"Dit is eigenlijk nog erger dan gewoon een strafschop missen", begint Gert Verheyen. Voor Hein Vanhaezebrouck is het ook onbegrijpelijk dat Rodriguez voor een Panenka koos. Al zeker bij 0-0. "Hoe kom je erbij om zoiets te doen", vraagt hij zich af.

Maar de analist kijkt ook vooral naar de staf van Union. "Hoe kan het ook dat niemand bij Union weet wat Rodriguez gaat doen", klinkt het nog. "Als ik zie dat hij op penalty regelmatig een panenka schiet, dan ga ik meteen naar hem toe en vertel ik dat hij zoiets niet mag doen, of laat ik hem gewoon geen penalty nemen", aldus Vanhaezebrouck.

Voor Vanhaezebrouck is het dan ook onbegrijpelijk dat onder meer Sebastien Pocognoli ervoor heeft gekozen om Rodriguez die strafschop te laten nemen. "Als staf moet je zoiets meer onder controle hebben", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.