Feyenoord gaat vol voor Betis-aanvaller Diao

'Ook geen Dreyer voor Feyenoord, Nederlandse club gaat voor Betis-aanvaller Diao'

2 september om 20:00

Het zijn drukke uren voor Feyenoord, dat dolgraag nog een rechtsbuiten aan de selectie wil toevoegen. Andreas Skov Olsen kan niet worden losgeweekt bij Club Brugge en ook Anders Dreyer lijkt RSC Anderlecht niet te verlaten. De achttienjarige Assane Diao moet de vacature bij Feyenoord invullen, meldt 1908.

Diao staat onder contract bij Real Betis, waar hij sinds 2021 speelt. Volgens het fanmedium heeft Feyenoord zich al gemeld in Andalusië en ligt er zelfs al een aanbieding. Dreyer was inderdaad in beeld bij Feyenoord, maar intern was niet iedereen overtuigd van de Deen, klinkt het. Hij zal RSC Anderlecht, dat zo'n tien miljoen euro vroeg, ook niet verlaten en blijft in Brussel.

Feyenoord hoopt daardoor Diao nog in huis te kunnen halen. Het moet zich wel haasten, het papierwerk moet voor 23.59 uur maandagavond in orde zijn. Bij Betis heeft Diao een doorlopend contract tot de zomer van 2027. Zijn marktwaarde wordt getaxeerd op twaalf miljoen euro.

De hoogte van het bod van Feyenoord is onbekend. Diao, viervoudig international van Jong Spanje, deed afgelopen weekend als invaller mee tegen Real Madrid (2-0). In totaal speelde hij tot op heden 31 officiële wedstrijden in dienst van Betis. Daarin maakte hij vier goals. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.