Osimhen hard op weg naar Galatasaray

Details stunttransfer Osimhen naar Turkije bekend: 'alleen jawoord ontbreekt nog’

2 september om 17:44

Victor Osimhen is hard op weg om de tijdelijke overstap te maken van Napoli naar Galatasaray.  De twee clubs hebben een principeakkoord bereikt over een huurdeal. Volgens Fabrizio Romano ontbreekt alleen nog het jawoord van de spits. Onlangs wist Napoli spits Romelu Lukaku over te nemen van Chelsea. 

Osimhen beschikt over een afkoopclausule van 130 miljoen euro in zijn contract, maar de geïnteresseerde clubs Al Ahli en Chelsea waren niet bereid om dat bedrag neer te leggen voor de Nigeriaanse spits. Een transfer kon zodoende niet gerealiseerd worden, waardoor men in Napels klaar is met Osimhen. De club heeft besloten om de Nigeriaans international niet in te schrijven voor de Serie A.

De Serie A-club vindt dat de schuld bij Osimhen ligt, want hij zou te hoge eisen stellen bij de persoonlijke onderhandelingen. Galatasaray is hard bezig om een uitweg te bieden voor beide partijen. 'In de komende uren zal een delegatie van Galatasaray een ontmoeting hebben met Osimhen om groen licht te krijgen voor de overgang', schrijft Romano.

Onderdeel van de deal is dat Galatasaray het salaris van Osimhen - zo'n negen tot tien miljoen euro - volledig betaalt tot het einde van het seizoen. Er zal geen optie tot koop opgenomen worden in de huurdeal. 'De missie in Napels is om groen licht te krijgen van Osimhen', klinkt het.

Galatasaray heeft nog even de tijd om de verrassende transfer af te ronden, want de Turkse transfermarkt sluit pas op 13 september. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.