'De Jong weigert te vertrekken bij Barça'

'Verschrikkelijke relatie met Laporta, desondanks weigert De Jong te vertrekken'

2 september om 17:17

Frenkie de Jong is deze zomer toch weer door FC Barcelona aangeboden bij meerdere Europese topclubs. Dat meldt Diario SPORT althans. De 27-jarige middenvelder zou 'een verschrikkelijke relatie' hebben met preses Joan Laporta. De situatie van De Jong komt aan bod in een groot artikel over de ontevreden Deco.

SPORT pakte uit met het nieuws dat Deco twijfelt over zijn toekomst in Camp Nou. De sportief directeur baalt enorm dat hij door de financiële situatie van Barça aan handen en voeten gebonden is. Dat terwijl hem bij zijn aantreden nog was beloofd dat het spoedig beter zou gaan. Die gebroken belofte heeft kwaad bloed gezet bij de Portugees, klinkt het. "Ik ben de armste directeur van Europa", zou hij zich hebben beklaagd tijdens gesprekken met een zaakwaarnemer.

Ondanks de nodige kunstgrepen van Laporta en het bestuur kon Barça financieel wederom niet wedijveren met andere Europese grootmachten. Grootverdieners als Ronald Araújo en De Jong stonden daarom op de nominatie om verkocht te worden. 'De Jong heeft een verschrikkelijke relatie met Laporta, die hem altijd al heeft willen verkopen. De Nederlander beseft dat Laporta nooit op zijn hand is geweest, omdat hij is gehaald door de vorige voorzitter (Josep Maria Bartomeu, red.) en hij geen bevriende zaakwaarnemer heeft.'

Toch zit De Jong op zijn plek bij Barça. 'De Jong wil niets weten van wat er van de Barça-burelen wordt gestuurd. Hij heeft de deur gesloten voor al hun wensen. Deco bood hem aan bij verschillende Europese clubs, maar De Jong weigerde een transfer. Bovendien raakte hij, net als Araújo, geblesseerd. Wie wil er nou een geblesseerde speler die daardoor het EK miste?'

Barcelona reageerde in een statement al op het verhaal in SPORT door te ontkennen dat Deco vertrekt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.