Selectie Duranville roept vragen op: "Welke boodschap geef je de anderen daarmee"

6 september om 17:59
Laatste update: 6 september om 17:59

Bij de Rode Duivels heel wat opvallende namen in de selectie, maar ook vooral opvallende afwezigen. Bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, stelt men zich toch enkele vragen bij de selectie van Domenico Tedesco.

Onder andere Yannick Carrasco, Leandro Trossard en Axel Witsel werden niet opgeroepen door Tedesco. Terwijl Romelu Lukaku zelf aangaf dat hij niet klaar ging zijn voor de nationale ploeg. "Dat zij er niet bij zijn, is toch enigszins begrijpelijk", begint Michiel Vercauteren. "En het is misschien ook wel het moment om dingen uit te proberen."

Al wordt vooral de beslissing om Trossard niet mee te nemen verrassend genoemd. "Trossard moet zich toch misschien zorgen gaan maken", vindt Vincent Haegeman. "Dit lijkt wel een beetje op een afrekening van Tedesco na het mindere EK van Trossard."

Opvallende jonkies
Ook de beslissing van Tedesco om enkele jonkies op te roepen, zorgt voor vragen. Vooral dan de keuze om Julien Duranville op te nemen in de selectie. "Daar stel ik me wel wat vragen bij, want hij heeft toch echt weinig gespeeld de voorbije maanden", begint Glenn Schrader.

"Dat is voor ons land misschien wel een 'generationeel' talent, maar met bijvoorbeeld Malick Fofana (Olympique Lyon) en Mika Godts (Ajax) heb je wel spelers die al meer hebben gespeeld", geeft Vercauteren aan. "Terwijl Duranville eigenlijk maar één keer is ingevallen bij Borussia Dortmund. Dat geef je aan Fofana en Godts toch een vreemd signaal. Het lijkt alsof ze puur op naam zijn voorbij gestoken door Duranville", klinkt het.

De Duitse link
Volgens Haegeman heeft vooral het land waarin Duranville nu speelt een grote rol gespeeld in de keuze van Tedesco. "Hij komt uit het Duitse voetbal en Tedesco heeft nu eenmaal een grote voorkeur voor spelers die een link hebben met Duitsland", weet hij.

"Duranville is natuurlijk wel een groot talent", gaat Haegeman verder. "Maar je moet een selectie ook verdienen. Hij heeft eigenlijk amper geen wedstrijden gespeeld de laatste maanden. Je mag dan nog de Messi van je generatie zijn, dan verdien je geen selectie. Welke boodschap geef je dan aan d rest?"

"En Duranville doe je er ook geen plezier mee", aldus Haegeman nog. "Geef hem nu enkele weken de tijd om zich bij Dortmund in de ploeg te knokken en dan roepen we hem in de nabije toekomst wel op", besluit hij.

Verder in Tijd voor Voetbal worden ook de prestaties van KV Mechelen en Club Brugge besproken, alsook de gelijke spelen in KAA Gent - Royal Antwerp FC en Union SG - RSC Anderlecht en de vele VAR-fases van het weekend. Verder wordt er ook vooruit gekeken naar de Rode Duivels en de selectie van Domenico Tedesco.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.