'Gent lijkt dan toch akkoord te vinden rond Omgba'

Dan toch happy end voor Gent in transfersoap: 'Omgba komt over voor 1,5 miljoen'

2 september om 14:51

Aimé Omgba lijkt NAC Breda alsnog te gaan verruilen voor KAA Gent. De gesprekken tussen de clubs over een transfer zijn namelijk 'in volle gang', zo schrijft Voetbal International. Het lijkt erop dat De Buffalo's alsnog anderhalf miljoen euro gaan betalen.

Deze zomer heeft zich een heuse transfersoap afgespeeld rondom Omgba. De talentvolle middenvelder wilde na de promotie van NAC graag vertrekken. Om een transfer te forceren zocht Omgba de media op, waarna hij NAC tot een akkoord zag komen met Gent. De Bredanaars zouden een vaste transfersom van 2,8 miljoen euro ontvangen, maar de clubs werden het later niet eens over de betalingstermijnen. In de tussentijd lichtte NAC een optie in het contract van Omgba, waardoor hij tot medio 2026 vast kwam te liggen. Dat bleek echter niet reglementair, waardoor de geboren Leidenaar nu nog maar één jaar contract heeft in Breda.

Nu lijkt NAC Omgba in het slot van de transferwindow dus alsnog te gaan verkopen aan Gent. De transfersom die de promovendus ontvangt, ligt significant lager dan het eerder overeengekomen bedrag, aangezien de Bredanaars nu 'rond de anderhalf miljoen' lijken te verdienen. NAC en Gent zijn echter nog niet volledig akkoord over de transfer.

De clubs hebben nog enkele dagen de tijd om de transfer van Omgba af te ronden, aangezien de Belgische markt pas op vrijdag 6 september sluit. Omgba speelde dit seizoen nog geen wedstrijd voor NAC. Hij is vanwege de transfersoap namelijk uit de selectie gezet.