'Met deze ploeg kan Anderlecht geen titel pakken, zelfs niet met Dendoncker erbij'

6 september om 23:30
Laatste update: 6 september om 23:30

RSC Anderlecht is er voor de tweede keer dit seizoen niet in geslaagd om een driepunter te pakken en speelde in de Brusselse derby tegen Union SG met 0-0 gelijk. Een enigszins gevleid gelijkspel, oordeelt men bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, dat ook nog heel wat (transfer)werk ziet bij Anderlecht.

Het grootste nieuws van de voorbije week bij Anderlecht was ongetwijfeld dat het erin is geslaagd om Leander Dendoncker in huis te halen. Een goede aanwinst, vindt men bij Tijd voor Voetbal. Al is dat nog niet genoeg. "Hij kent het huis, heeft internationale ervaring en er zit ook gewoon een goede kop op", begint Vincent Haegeman met lof voor Dendoncker. "Hij heeft ook een profiel dat ze wel kunnen gebruiken op het middenveld, maar het mag bij Dendoncker toch niet stoppen", oordeelt hij.

Volgens Haegeman moet Anderlecht zeker nog enkele extra pionnen in huis halen deze zomer. "Aanvallend moet er toch nog iets bij", geeft hij aan. "Ofwel een nummer tien of een flankaanvaller. Als ze dat niet halen, dan komt het voor de race om de titel niet goed voor Anderlecht. Met deze ploeg kan je echt geen titel pakken, zelfs niet met Dendoncker erbij."

Christian Eriksen en/of Dennis Praet worden nog genoemd als potentiële versterkingen. Al zou dat toch niet de prioriteit mogen zijn. "Dat kan wel van pas komen, maar Anderlecht zijnde zou ik eerder voor een flankaanvaller gaan", aldus Haegeman. "Nilson Angulo heeft het helemaal verkorven, het is nog maar de vraag of je een heel seizoen op Francis Amuzu kan rekenen en ook Anders Dreyer heeft nog niet de statistieken van vorig jaar", somt Haegeman nog op.

Moeilijk tegen Union
Dat Anderlecht het aanvallend moeilijk heeft, werd ook nog maar eens aangetoond tegen Union. "Mag ik RSC Anderlecht dit seizoen RSC Konijnenpoot noemen", begint Glenn Schrader nog. "En ze zullen wel heel blij zijn met dat punt en beseffen dat het een gewonnen punt is", geeft Michiel Vercauteren aan.

"Het begon dit jaar ook voor het eerst sinds lang misschien wel als de favoriet aan de derby, maar dat zag je op het veld helemaal niet", aldus Vercauteren. En dat het tegen een minder Union moeilijk was, is volgens Haegeman ook pijnlijk voor Anderlecht. "Union was duidelijk baas, maar ik heb nu niet het gevoel dat Union zal meedoen voor de titel. Dat is toch zorgwekkend voor RSC Anderlecht", besluit hij.

Verder in Tijd voor Voetbal worden ook de prestaties van KV Mechelen en Club Brugge besproken, alsook het gelijkspel tussen KAA Gent en Royal Antwerp FC en de vele VAR-fases van het weekend. Verder wordt er ook vooruit gekeken naar de Rode Duivels en de selectie van Domenico Tedesco.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.