"Het is me een raadsel hoe Anderlecht nog een 11 op 15 heeft behaald"

2 september om 12:00
Laatste update: 2 september om 12:18

Anderlecht is aan het nieuwe seizoen begonnen met 11 op 15. Marc Degryse kijkt daarvan op, want ook tegen Union kon paars-wit niet bepaald overtuigen.

"Anderlecht was op Union huilen met de pet op", stelt Degryse bij Het Laatste Nieuws"Het is mij een raadsel hoe paars-wit 11 op 15 haalde. Dreyer en Angulo waren onbestaande. Eerstgenoemde is bezig aan een zwakke seizoensstart. Maar je kunt je wel afvragen of dat ook niet te maken heeft met de manier waarop de ploeg wordt gezet."

Degryse ziet nauwelijks een geslaagde aanval van Anderlecht. "Anderlecht scoorde op KV Mechelen twee keer uit een hoekschop. Het is een elftal dat het moet hebben van stilstaande fases en van toevalligheden. Aan de bal is het – ik herhaal – huilen met de pet op. Union daarentegen heeft mij aangenaam verrast. Enkel het peper en zout ontbrak op wat ze serveerden. Met wat minder pech had Union de drie punten kunnen nemen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.