Van Gaal krijgt complimenten van Müller

Niet Kompany maar Van Gaal krijgt complimenten van scorende Müller

2 september om 11:12

Thomas Müller is zijn voormalige trainer Louis van Gaal duidelijk erg dankbaar. De routinier van Bayern München scoorde zondag in de 2-0 overwinning tegen Freiburg en zegt dat - niet Vincent Kompany - maar de Nederlandse oefenmeester het brein achter de goal is.

Müller was zondag voor het zeventiende seizoen op rij trefzeker voor  Bayern München en zijn teller staat inmiddels op 250 goals. Daarnaast speelde de 34-jarige Duister zijn 710e wedstrijd voor Der Rekordmeister, waarmee hij Sepp Maier voorbijging en nu de enige recordhouder is van Bayern. In een interview met DAZN na afloop van het duel had Müller plots een bedankje over voor Van Gaal.

"Konrad Laimer creëert hier ruimte met zijn loopactie. Ik sprong in die vrijgekomen ruimte. Mijn voormalige trainer Van Gaal, die ons sowieso veel heeft bijgebracht, noemde dat 'De Van Bastenloop'. Het is een soort schijnbeweging. Als je vanuit het middenveld richting de hoek loopt, trek je een verdediger met je mee, waardoor er ruimte ontstaat in het centrum", legt de aanvaller zijn goal uit.

Müller maakte gebruik van de ruimte, dook erin en nadat hij zijn man uitspeelde tekende hij voor de 2-0. "Dat is het mooie van werken met zoveel goede trainers. Iets wat ik vijftien jaar geleden heb geleerd, kan ik nu nog steeds toepassen. Dus dankjewel Louis!"

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.