Youssouph Badji ex-Club Brugge verlaat Sporting Charleroi voor AGF

OFFICIEEL: Badji verlaat Sporting Charleroi en tekent voor vijf jaar bij Aarhus GF

2 september om 10:25

Youssouph Badji heeft de Jupiler Pro League verlaten. Hij verliet maandag Sporting Charleroi om naar het Deense Aarhus GF te trekken, zo meldt de Deense club zelf.  

De 22-jarige Senegalees tekende een contract voor vijf seizoenen bij de huidige nummer twee uit de Deense Superligaen. 'Hij stond al een tijdje op onze radar en we zijn erg blij dat het ons nu gelukt is om hem naar AGF te halen', zegt sportief directeur Stig Inge Bjornebye op de website van Aarhus zelf. 

Badji kwam in januari 2020 over van het Senegalese Casa Sports, toen Club Brugge 700.000 euro op tafel legde. In totaal speelde hij 33 wedstrijden voor blauw-zwart, waarin hij 7 keer kon scoren en een assist afleverde. In januari 2022 vertrok hij echter op huurbasis naar Sporting Charleroi, dat hem in de zomer van 2023 definitief overnam. Voor de Zebra's scoorde hij zes keer en gaf één assist in 66 officiële duels. 

Hoeveel Aarhus GF precies op tafel legt voor de 22-jarige spits is niet duidelijk. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.