Youssef Challouk van KV Kortrijk naar Zulte Waregem

Challouk op weg naar Challenger Pro League: 'Geen plaats onder Alexandersson'

2 september om 09:35

SV Zulte Waregem lijkt zich te gaan versterken met Youssef Challouk. De 29-jarige spelmaker moet niet op speelminuten rekenen bij KV Kortrijk en zou volgens HLN zo goed als rond zijn met Essevee.

Challouk zou gehuurd worden het komend seizoen door Zulte Waregem en moet zo meestrijden om promotie in de Challenger Pro League. Het is niet duidelijk of er ook een aankoopoptie in de deal zal worden opgenomen.

Hoewel de spelmaker na zijn zware blessure van vorig seizoen (Challouk scheurde zijn kruisband af, red.) opnieuw helemaal fit is, zou er onder coach Freyr Alexandersson geen plekje in de kern van KV Kortrijk zijn voor hem. 

Eerder maakte hij al indruk in de Challenger Pro League tijdens zijn passages bij RWDM en KMSK Deinze. Het leverde hem een transfer naar KV Kortrijk op, maar daar zou hij tot dusver - mede door blessureleed - slechts vijf keer in actie komen. In totaal speelde hij wel al 77 wedstrijden in onze Belgische tweede klasse, waarin hij 19 keer kon scoren en 30 assists afleverde. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.