Keane: 'United echt schokkend'

Teleurgestelde Neville en Keane vol ongeloof: 'Man Utd was echt schokkend'

1 september om 21:25

De nederlaag van Manchester United tegen Liverpool komt hard aan bij Gary Neville en Roy Keane. De clubiconen en Sky Sports-analisten maken gehakt van The Red Devils en laten zich uit over de positie van coach Erik ten Hag. 

"Het was absoluut geen evenwichtige wedstrijd. Liverpool was heel goed. Heel efficiënt, ze waren scherper, fitter. Manchester United was shocking", stelt Keane bij Sky Sports. "Echt schrikbarend. Liverpool leek bij elke aanval te kunnen scoren, Casemiro maakte enorme fouten. United had goede PR in de laatste maanden, maar als je dan in een grote wedstrijd dit ziet… ik vind het teleurstellend om ze zo te zien. Dat de wedstrijd na een uur gespeeld is, dat is moeilijk te accepteren."

Ook Neville keek vol ongeloof naar het optreden van zijn oude ploeg. "Ze maakten vreselijke fouten in balbezit. Liverpool profiteerde er enorm van, zoals ze onder Klopp deden. Ze waren dodelijk, vooral Salah. Het was een ontnuchterende dag voor Ten Hag en voor de spelers. De eigenaars zaten op de tribune en zullen zich afgevraagd hebben of ze op de juiste weg waren. Dat is de vraag die ze zich de komende maanden moeten stellen."

Neville verwacht dat de druk op Ten Hag weer toeneemt. "Maar ik denk dat hij het tot Kerstmis volhoudt. Er is geen twijfel dat de nieuwe bestuurders niet zomaar iets doms gaan doen." Ook Keane maakt zich zorgen over de positie van de Nederlander. "United is één van de grootste clubs ter wereld, maar dit is een Cup-team. Ik heb het niet eens over het uitdagen van Manchester City of Arsenal. Maar ik heb het over concurreren met Liverpool, Chelsea, Tottenham en clubs als Aston Villa. Als je dan United ziet, dan liggen ze daar op achter. En dat baart mij zorgen."

Jamie Carragher, die als oud-speler van Liverpool, in een beduidend beter humeur was, denkt dat Ten Hag vroeger of later wordt ontslagen. "Het zou me verbazen als hij aan het einde van het seizoen nog steeds de baas is."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.