Matchverslag KV Kortrijk - STVV

KV Kortrijk en STVV delen de punten na match die matig boeide

1 september om 21:12

De match tussen KV Kortrijk en Sint Truiden VV is zondagavond gelijk geëindigd. Het sluitstuk van dit Jupiler Pro League-weekend kon maar moeilijk boeien. De zeer middelmatige wedstrijd verdiende eigenlijk ook geen winnaar.

Vooral bij Kortrijk zullen ze meer hebben gehoopt van de thuispartij tegen STVV, dat nog geen wedstrijd kon winnen dit seizoen. Na de teleurstellende nederlaag tegen Charleroi van vorige had coach Freyr Alexandersson op een reactie gerekend van zijn ploeg.

Alexandersson begon aan wedstrijd met drie wisselingen ten opzichte van vorige week. Dewaele, Kaneko en Takamine waren de nieuwe namen bij KVK. Bij STVV hield Christian Lattanzio vast aan de elf spelers die tegen Union SG begonnen en toen een punt binnenhaalden. 

Een aarzelende openingsfase werd na tien minuten plots opgefleurd met een doelpunt van de bezoekers. Bij de eerste de beste STVV-aanval juichte Adriano Bertaccini na een chaotische situatie. Na een lange VAR-check bleef de goal staan en stond STVV voor.

KVK moest in de achtervolging maar was lang niet in staat een behoorlijke aanval op te zetten. Tot aan de rust gebeurde er zeer weinig in het Guldensporenstadion. Vlak na de pauze was het wel snel raak voor de thuisploeg. Kapitein Joao Silva maakte gelijk uit een goed getrapte hoekschop van Kadri. 

In het vervolg kwam Brecht Dejaegere nog in het veld bij Kortrijk, maar ook de teruggekeerde middenvelder kon het verschil niet maken. Bij een voorzet van Dejaegere riep heel het stadion om een penalty omdat de bal tegen een STVV-arm aangekomen zou zijn, maar de arbitrage ging daarin niet mee. 

In de dying seconds was daar nog Thierry Ambrose met een reuzenkans om de drie punten alsnog thuis te houden, maar de poging van de aanvaller spatte uiteen tegen de paal.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.