Chelsea morst, Newcastle verslaat Spurs

Chelsea morst weer met punten, Newcastle haalt het van Tottenham

1 september om 16:50

Chelsea is tegen duur puntenverlies aangelopen in de Premier League. The Blues speelden met 1-1 gelijk tegen Crystal Palace. De topper tussen Newcastle United en Tottenham Hotspur leverde een zege van de thuisploeg op.

Chelsea - Crystal Palace 1-1
Chelsea roerde zich deze zomer flink op de transfermarkt, maar de resultaten zijn nog wisselvallig. Zo volgde op de klinkende zege op Wolverhampton Wanderers (2-6) een blamage tegen Servette FC in de Conference League, die overigens wel zonder gevolgen bleef. De ploeg van Enzo Maresca deed het zonder de geblesseerde Romeo Lavia en kwam tegen Crystal Palace nog wel goed uit de startblokken. Madueke, tegen Wolves al goed voor een hattrick, was weer belangrijk. Na een uitstekende actie gaf hij mee aan Cole Palmer, die Nicolas Jackson in staat stelde de score te openen.

Stadgenoot Crystal Palace liet zich echter niet uit het veld slaan. Eberechi Eze krulde een kleine tien minuten na rust raak van net buiten het strafschopgebied. Onder het toeziend oog van de nieuwste en laatste aanwinst Jadon Sancho wist Chelsea de zege niet meer te pakken. 

Newcastle United - Tottenham Hotspur 2-1
Tottenham Hotspur moest het in de topper tegen Newcastle United zonder de geblesseerde Micky van de Ven en topaankoop Dominic Solanke stellen, maar had wel de overhand. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Harvey Barnes scoorde knap uit een lage voorzet. Spurs ging op zoek naar de gelijkmaker en leek loon naar werken te krijgen. Dan Burn schrok van een voorzet en schoot de bal in eigen doel.

Met invaller Sandro Tonali, die voor het eerst in 316 dagen weer in actie kwam, trok de thuisploeg toch aan het langste eind. Alexander Isak profiteerde van chaos in de Londense defensie en sloeg toe: 2-1.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.