Enorme ontslagvergoeding Schmidt bij Benfica

Pijnlijk voor Benfica: 'Schmidt krijgt gigantische vergoeding bij ontslag'

1 september om 17:00

Benfica-voorzitter Rui Costa heeft het vertrek van Roger Schmidt toegelicht. Volgens Portugese media krijgt de Duitse oefenmeester een enorme ontslagvergoeding mee. 

Onder meer A Bola en Record melden dat het Benfica ongeveer 22 miljoen euro kost om het contract van Schmidt af te kopen. Het weerhield O Glorioso er niet van om de ex-coach van PSV weg te sturen. "Ik wil hem bedanken voor al zijn inzet en het werk voor onze club, voor de twee behaalde titels en voor de spelers uit de jeugdopleiding die hij heeft ontwikkeld", begint Rui Costa op een persconferentie.

"Het was ons idee om met deze trainer verder te gaan, ook al wisten we niets te winnen vorig seizoen", gaat Rui Costa verder. Na vier competitieduels (twee overwinningen, één nederlaag en één remise) komt Benfica echter alsnog tot het oordeel dat verandering noodzakelijk is. "Door de resultaten die we op dit moment niet weten te behalen, waren we van mening dat het tijd is om van trainer te veranderen." 

Een opvolger van Schmidt zal volgens Rui Costa spoedig gepresenteerd worden. De naam van Leonardo Jardim valt in het Estádio da Luz. "We verloren vijf punten in de eerste vier rondes, het was geen prestatie die ons zekerheid bood voor de toekomst en daarom de wijziging. Ik hoop dat sfeer nu zal opleven. Ik kijk optimistisch naar de toekomst. Ik ken de kwaliteit van de spelers."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.