Club Brugge wint 3-0 van Cercle Brugge in Jupiler Pro League

Sterk Club Brugge recht de rug in Brugse derby, Cercle blijkt maatje te klein

1 september om 15:33

Club Brugge kon zondagmiddag - misschien wel voor het eerst dit seizoen - een erg sterke indruk nalaten. Blauw-zwart slaagde erin met 3-0 te winnen van rivaal Cercle Brugge. Christos Tzolis en Andreas Skov Olsen vonden allebei hun allerbeste vorm terug en legden zo de pijnpunten van de groen-zwarte defensie meermaals bloot. 

Na een minuut stilte uit eerbetoon aan voormalig coach Christoph Daum, kwam de Brugse derby op gang. Al na vier minuten kreeg Cercle-aanvaller Bruninho een kansje, maar trapte naast het doel van Simon Mignolet. Na zo'n tien minuten slaagde Christos Tzolis erin de netten te doen trillen voor blauw-zwart. De linkerwinger pakte uit met een hakje om vervolgens in doel te werken. Het openingsdoelpunt werd echter afgekeurd na eerder handspel van Skov Olsen. 

Niet veel later moest Warleson redding brengen om Tzolis toch van het scorebord te houden. Vlak voor het halfuur zou ook het doelpunt van Hans Vanaken terecht afgekeurd worden voor buitenspel. 'Derde keer, goede keer' dan maar voor Club Brugge, toen Brandon Mechele op aangeven van Gustaf Nilsson de bal in doel kon koppen, 1-0. 

Een sterke Skov Olsen kon doorlopen na een diepe bal van Joaquin Seys, om de bal vervolgens erg fraai over Warleson mee te nemen. Met zijn actie naar binnen leek de linkspoot Club op 2-0 te gaan trappen, ware het niet dat Christiaan Ravych de bal nog van de lijn kon redden. Uitstel van executie zo bleek, want nog voor rust kon Tzolis op aangeven van Skov Olsen de 2-0 tegen de touwen trappen. 

Na rust had Club Brugge duidelijk van z'n fouten tegen FCV Dender EH geleerd. In tegenstelling tot vorige week, waar Club bijna nog in de problemen kwam tegen Dender, ging het nu wel duidelijk nog op zoek naar de derde treffer. Na 56 minuten was het dan ook raak voor Skov Olsen, die mits wat meeval zijn doelpuntje kon meepikken. Al was er met het doelpunt wat geluk gemoeid, de Deen speelde een voortreffelijke wedstrijd en verdiende absoluut zijn goal. 

Op het uur moest Cercle-invaller Ouattara jammer genoeg naar de kant met een blessure. In het laatste halfuur kwam Club af en toe nog tot een kans en een vierde doelpunt, maar belangrijker was het feit dat blauw-zwart de controle nooit meer uit handen gaf. Cercle speelde een matige partij, maar toonde zich vooral defensief wankel.

Na een povere indruk in de eerste vijf wedstrijden, kan Club nu terugblikken op een sterke prestatie tegen Cercle, die het thuispubliek uiteraard duidelijk kon smaken. Hayen en zijn team kunnen zo met het nodige vertrouwen en 10 op 18 de interlandbreak ingaan. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.