Matchverslag Oud-Heverlee Leuven tegen Standard

OH Leuven rekent op eigen veld eenvoudig af met zeer matig Standard

31 augustus om 22:42
Laatste update: 31 augustus om 22:43

Oud-Heverlee Leuven blijft een prima indruk maken dit seizoen in de Jupiler Pro League. De nummer twaalf van het vorige seizoen won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van Standard en is nog altijd ongeslagen.

Al na amper zes minuten spelen moet OHL-coach Oscar Garcia een vervanging doen. Siebe Schrijvers kon na een botsing met Léandre Kuavita niet verder en voor hem kwam Ezechiel Banzuzi in het veld.

De twee ploegen waren aan elkaar gewaagd in de openingsfase en grote kansen kwamen er in de eerste 25 minuten niet. Het was William Balikwisha van OHL die tegen zijn oude ploeg voor de eerste gevaarlijk poging zorgde. Doelman Matthieu Luka Epolo was echter op zijn post.

Na een half uur spelen was er het absolute hoogtepunt van de match. Konan N'Dri draaide knap weg en schoot de bal vanuit een bijna onmogelijke hoek via de paal in het doel. Een fantastisch staaltje van de Ivoriaanse aanvaller van OHL.

Bij Standard konden ze daar weinig tegenoverstellen. De Rouches zetten de thuisploeg amper onder druk en gingen terecht met een achterstand naar de kleedkamer. Trainer Ivan Leko stuurde de tweede helft evenwel dezelfde elf spelers terug het veld in.

Net als in de eerste helft hield OHL de controle over de match, Standard bleef onmachtig. Vlak voor het uur leken de Leuvenaren aanspraak te maken op een strafschop toen Marlon Fossey handspel maakte in de eigen zestien, maar de arbitrage oordeelde dat het geen penalty was.

Vlak daarna kreeg OHL toch de 2-0 op het scorebord. Takuma Ominami kopte een hoekschop binnen en verdubbelde de voorsprong voor de thuisploeg. Balikwisha was in het vervolg nog dicht bij een doelpunt tegen zijn voormalig werkgever, maar erger dan twee goals werd het niet voor het zeer zwakke Standard.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.