Leverkusen voor het eerst in 16 maanden onderuit in Bundesliga

Openda is de held van Leipzig, bezorgt Leverkusen eerste verlies in lange tijd

31 augustus om 21:06

Bayer Leverkusen is voor het eerst in zestien maanden tegen een nederlaag aangelopen in de Bundesliga. RB Leipzig knokte zichzelf geweldig terug na een 2-0 achterstand en won in Leverkusen met 2-3. Onze landgenoot Lois Openda was de grote man aan de kant van Leipzig.

Bayer Leverkusen en Leipzig waren allebei met een overwinning begonnen aan het Bundesliga-seizoen en hoopten daar een tweede zege aan toe te voegen. Openda kwam bij Leipzig aan de aftrap. Arthur Vermeeren, Maarten Vandevoordt en ex-Club Brugge-speler Antonio Nusa begonnen op de bank.

Leipzig moest het na een rumoerige openingsfase al snel doen zonder hoofdtrainer Marco Rose, die na twee gele kaarten achter elkaar het veld moest verlaten. In minuut 39 was het de Nederlander Jeremie Frimpong die de score openende. Hij zette Leverkusen op zeer fraaie wijze op 1-0.

Niet veel later verdubbelde de wingback aan de andere kant, Alejandro Grimaldo, de voorsprong. Op aangeven van Florian Wirtz werd het 2-0. Leipzig deed diep in de extra tijd van de eerste helft iets terug via Kevin Kampl, 2-1.

Direct na rust zette Leipzig de toon in de BayArena. Castello Lukeba zag zijn treffer afgekeurd worden, maar vier minuten daarna was het alsnog raak. Rode Duivel Openda maakte de gelijkmaker namens Leipzig.

Het was alweer Openda die in de tachtigste minuut zijn ploeg verrassend op voorsprong zette. Nusa gaf de assist op onze landgenoot en was zo voor de derde keer in drie partijen beslissend voor zijn nieuwe ploeg. Ook Vermeeren kwam nog in het veld, zijn debuutoptreden duurde echter amper een paar minuten. Het betekende het eerste Bundesliga-verlies in zestien maanden voor de ploeg van Xabi Alonso. Leipzig gaat nu aan kop met zes punten uit twee wedstrijden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.