Matchverslag Beerschot tegen Dender

Dender pakt op Beerschot de derde zege van het seizoen en is fier koploper

31 augustus om 20:11

Dender is zaterdagavond winnaar geworden van de strijd tussen de promovendi. Op het Kiel won de ploeg van Vincent Euvrard overtuigend van een onmachtig Beerschot, dat na zes matchen nog maar één punt heeft verzameld.

Trainer Dirk Kuijt van Beerschot had zijn ploeg op twee plaatsten gewijzigd na de nederlaag bij Standard van vorig week. Brian Plat was afwezig wegens schorsing en ook Charly Keita was er niet bij. Apostolos Konstantopoulos en Tom Reyners namen hun plaatsen in. Bij Dender slechts een wijziging: Euvrard zette Mohamed Berte weer op de bank en Jordy Soladio mocht in zijn plek beginnen.

De match was amper begonnen of de eerste goal stond al op het scorebord. In de derde minuut werd er gemakzuchtig verdedigd door Beerschot en David Hrnčár kon profiteren. De Slowaak werkte de rebound voorbij Beerschot-doelman Davor Matijaš.

Krap tien minuten later zat de thuisploeg nog dieper in de problemen. Scheidsrechter De Cremer werd naar het scherm geroepen wegens mogelijk handspel van Konstantopoulos en de bal ging op de stip. Bruny Nsimba zette die om en tekende daarmee voor alweer zijn derde treffer van het seizoen.

Aan de fans van de bezoekers was alle feestvreugde voorbijgegaan, de bus van met Dender supporters had oponthoud in het verkeer en de fans konden daarom pas na twintig minuten voetbal het stadion binnen geraken.

Beerschot schudde de schroom na de twee tegengoals zowaar wat van zich af en begon beter te voetballen. Vlak voor rust was het Thibaud Verlinden die een eerste poging op doel vuurde, maar zijn schot miste venijn.

Coach Kuijt wisselde liefst drie keer in de hoop de twee helft nog spannend te maken. Een van de invallers liet zich gelijk zien, Ayouba Kosiah kwam gevaarlijk door, maar zijn schot werd geblokt door een Dender-verdediger

Op twintig minuten voor het einde kreeg Beerschot de kans op de aansluitingstreffer toen een Beerschot-nieuweling Antoine Colassin onderuitging binnen de zestien en een strafschop verdiende. Hervé Matthys schoot die kalmpjes binnen en er gloorde weer hoop voor de thuisploeg.

In het slot was de grootste kans nog voor Dender, Berte deed het bijna weer als invaller voor de manschappen van Euvrard, maar de paal stond de 1-3 in de weg. Beerschot verloor zo voor de vijfde maal in zes matchen en blijft laatste. Dender daarentegen is met 11 op 18 voor ten minste even de fiere koploper van de Jupiler Pro League.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.