KV Mechelen pakt knappe driepunter na spectaculaire eerste helft tegen Charleroi

31 augustus om 17:55
Laatste update: 31 augustus om 18:08

Het spektakel zat hem in de eerste helft, de driepunter is voor KV Mechelen. Malinwa wist in eigen huis voor een vermakelijke partij te zorgen tegen Sporting Charleroi en hield de drie punten thuis. Het werd 5-2.

De goals in KV Mechelen en Charleroi vielen voornamelijk in de eerste helft, met maar liefst vier doelpunten in de parrtij die op 5-2 eindigde. Nikola Storm zorgde al vroeg voor de openingstreffer na een knappe schuiver van buiten de zestien.

Daarna was het wel even wachten op de tweede treffer, met twee ploegen die een gelijkopgaande partij speelde. Daan Heymans kroonde zich iets na het halve uur tot topschutter met zijn tweede doelpunt vanop de stip, terwijl even later aan de overzijde de VAR ingreep na een fout op Daam Foulon en Kerim Mrabti weer voor de voorsprong kon zorgen.

Lang bleef die echter niet staan. Na geknoei achterin bij Malinwa stonden de bordjes een minuut later weer gelijk. 3-2 bij de rust en een voorsprong die KV Mechelen uiteindelijk niet meer uit handen gaf.

Malinwa kwam ook goed uit de kleedkamer en bleef bijzonder doeltreffend vanop afstand. Even voor het uur kreeg Schoofs de bal in de voeten gekopt en legde hij de bal netjes voorbij Koné, die niet voor de redding kon zorgen.

Charleroi geloofde er daarop niet echt meer in en Ortwin De Wolf kwam amper nog in actie. Het feest voor Malinwa kon tien minuten voor tijd ook helemaal losbarsten toen invaller Benito Raman met zijn eerste KVM-treffer voor de 5-2 eindstand zorgde.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.