OFFICIEEL: KV Kortrijk werkt opnieuw samen met Cardiff en leent Simic

31 augustus om 17:30

Bij KV Kortrijk heeft men nog een extra spits gevonden in de laatste dagen van de transferperiode. Daarvoor mag het zusterclub Cardiff City bedanken, dat Roko Simic uitleent aan de Kerels.

Dat meldt KV Kortrijk via de officiële kanalen. Cardiff City haalde Simic deze zomer weg bij RB Salzburg voor zo'n twee miljoen euro, maar leent hem meteen uit aan KV Kortrijk. Daar zal de twintigjarige Simic moeten werken aan zijn doorbraak als prof.

De boomlange Kroatische spits staat in eigen land te boek als een groot talent en werd in 2021 door RB Salzburg voor zo'n vier miljoen euro weggehaald bij NK Lokomotiva. Hij kwam ook bijna 60 keer uit voor de Oostenrijkse topclub en was daarin goed voor zeven doelpunten. De absolute doorbraak kwam er echter nooit.

Simic werd ook nog uitgeleend aan onder meer FC Zurich en FC Liefering, waar hij wel vaker de weg naar doel vond en zich ook in de kijker speelde van Cardiff City.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.