Arsenal en Brighton spelen gelijk in Premier League

Arsenal en Brighton spelen gelijk, zijn voor nu samen Premier League-koploper

31 augustus om 15:36

Arsenal en Brighton & Hove Albion hielden elkaar in evenwicht in het Emirates Stadium. Door het 1-1 gelijkspel staan de ploegen nu samen aan kop van de Premier League. Leandro Trossard startte in de basis bij Arsenal en werd na een uur vervangen.

Arsenal en Brighton & Hove Albion wonnen hun eerste twee wedstrijden in de Premier League, waardoor ze zich samen met Manchester City en Liverpool aan de top van de competitie bevonden.

De thuisploeg uit Londen was de betere in de eerste helft, maar kwam nauwelijks tot écht grote kansen. In minuut 38 kwam daar verandering in; Kai Havertz zette The Gunners op 1-0 na een assist van Bukayo Saka.

Niet veel later kreeg Declan Rice een gele kaart na een stevige charge op Joel Veltman. De middenvelder van Arsenal kwam goed weg met die kaart, de VAR besloot niet in te grijpen. Een kleine vijf minuten na rust kon Rice inrukken nadat hij zijn tweede gele kaart ontving, wederom na een incident met Veltman. Het betekende de eerste rode kaart voor Rice in zijn carrière.

Na een klein uur spelen profiteerde Brighton van het mannetje meer op het veld. Joao Pedro was alert en schoot de rebound binnen, 1-1. Ondanks het overwicht van Brighton in de tweede helft was Havertz namens Arsenal het dichtstbij een doelpunt. Zijn inzet werd goed gekeerd door Bart Verbruggen (ex-RSC Anderlecht).

Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en staan Arsenal en Brighton, in ieder geval voor even, samen bovenaan de Premier League.