Dewaest staat weer tegenover 'zijn' KRC Genk: "Ik heb geen spijt"

1 september om 11:00

Jong Genk neemt het zondag op tegen Francs Borains, wat vooral voor één man speciaal zal zijn. Bij de Waalse club speelt namelijk Sébastien Dewaest, die mooie en minder mooie tijden kende bij de Limburgers.

Dewaest werd wel kampioen met Genk, maar werd er ook onherroepelijk naar de kant geschoven door de club. "In een voetbalcarrière heb je onvermijdelijk ups-and-downs", blikt de nu 33-jarige verdediger terug bij Het Belang van Limburg.

Het was een moeilijke periode, maar rancune houdt Dewaest er niet aan over. "Met de jaren die verstreken zijn, heb ik geen spijt van mijn tijd in Genk. Ook niet over de manier waarop die is geëindigd. Ik had mijn redenen en de club had de zijne. We zaten niet meer op dezelfde golflengte. Dus was het beter om uit elkaar te gaan", klinkt het.

Met Francs Borains staat hij nu tegenover Jong Genk, waar Thomas Buffel coach is. "Het wordt leuk om hem nog eens terug te zien. Hij was de aanvoerder toen ik aankwam in Genk en heeft me heel goed ontvangen", lacht Dewaest. "Ik ken Thomas als een vriendelijke en intelligente man. Ik denk dat hij het heel goed gaat doen als coach van Jong Genk en over twee of drie jaar hoofdcoach kan worden van de A-ploeg."

Na twee speeldagen staat Francs Borains op de tiende plek in de Challenger Pro League en pakte het drie punten. Jong Genk begon sterk en staat aan de leiding met een zes op zes.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.