RSC Anderlecht steekt zich niet weg in Europa League: "We willen iets bereiken"

2 september om 20:44

RSC Anderlecht mag zich weer opmaken voor een seizoen in Europa en wist zich te plaatsen voor de competitiefase van de Europa League. Het kende echter geen makkelijke loting, al is men bij paars-wit bijzonder ambitieus.

In de Europa League neemt Anderlecht het in eigen huis op tegen onder meer Porto en Hoffenheim, terwijl het ook op bezoek moet naar onder andere Slavia Praag en Real Sociedad. CEO of Sports Jesper Fredberg is alvast bijzonder tevreden dat de club de competitiefase kon bereiken.

"Dit podium is belangrijk voor ons als club, voor onze strategie, voor onze spelers en voor de fans”, vertelt hij op de website van de club. "We vangen deze fase van de Europa League aan met een zekere mate van respect, maar ook met ambitie om iets te bereiken en het embleem van Anderlecht te vertegenwoordigen in Europa."

Met onder andere Porto en Real Sociedad is de loting echter niet makkelijk, maar bij Anderlecht gelooft men in goede resultaten. "Er is voor ons zeker een rol is weggelegd in de Europa League en we gaan elke wedstrijd aanvatten met gezonde ambities", besluit Fredberg nog.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.