Deschacht kan lof niet op over terugkeer Dendoncker naar RSC Anderlecht: "Ik mis dat type speler"

2 september om 20:30

Leander Dendoncker is terug in ons land en is een speler van RSC Anderlecht. Een (kleine) stunt van paars-wit, waar Olivier Deschacht ook enkel maar lof voor heeft.

De analist speelde in het verleden nog samen met Dendoncker bij RSC Anderlecht en gelooft dat hij zijn ex-club bij zijn terugkeer ook veel zal bijbrengen. "Leander is een loper met drie longen in zijn lijf, een échte box-to-box speler. In de huidige kern van Anderlecht mis ik dat type speler", geeft Deschacht aan bij Het Laatste Nieuws.

Volgens de analist zal Dendoncker ook eerder op de 8 gaan spelen dan de 6. "Hij legt te veel energie in zijn spel om louter als verdedigende middenvelder te fungeren. Laat dat maar aan Rits of Leoni over", klinkt het nog bij Deschacht, die dan ook vindt dat Dendoncker een uitstekende aanwinst is.

"Hier gaan ze allebei beter van worden", klinkt het nog. "Anderlecht is voor Leander de ideale plek om zijn carrière een nieuwe boost te geven. Een sterk seizoen in Brussel kan een nieuwe springplank naar de Premier League of de Bundesliga worden", besluit hij. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.