KRC Genk wint op eigen veld van KVC Westerlo

Invaller Sattlberger bezorgt KRC Genk late zege op KVC Westerlo

30 augustus om 22:35
Laatste update: 30 augustus om 22:44

KRC Genk heeft de derde zege op rij gepakt. De Genkies waren in eigen huis dominant, maar pas tien minuten voor het einde slaagde de ploeg van Thorsten Fink erin de Westelse verdediging te slechten. Nicolas Sattlberger was het goudhaantje, de Oostenrijk tekende voor de enige treffer.

Carlos Cuesta was niet fit bij Genk, dus had coach Fink gekozen voor een verdediging van vier. Door het vertrek van Bilal El Khannouss naar Leicester had Kos Karetsas opnieuw een basisplaats. Hendrik Van Crombrugge stond op doel, Mike Penders keek toe vanaf de bank. Bij Westerlo ontbrak Lucas Stassin, die op het punt staat eeen transfer naar Saint-Etienne te maken. Matija Frigan stond in zijn plaats.

Genk begon sterk en creëerde een paar kansen, maar het duurde tot diep in de tweede helft voordat de ban werd gebroken. Westerlo stelde daar niet veel tegenover, maar verdedigde wel gedisciplineerd.

Steuckers en Tolu waren in het eerste bedrijf dichtbij een treffer, maar konden de kansen niet omzetten. Na twintig minuten spel had Kayembe wel gescoord voor de thuisploeg, maar het doelpunt werd geannuleerd omdat Tolu buitenspel stond.

Vlak na rust kreeg Matija Frigan de grootste kans van de partij voor Westerlo, maar de Kroaat werkte de bal na een mooie aanval van dichtbij naast het doel van Van Crombrugge. Daarna was het weer Genk dat de partij in handen nam. 

Het sleutelmoment in de wedstrijd was toen Nikolas Sattlberger in de 80e minuut inviel. Binnen een halve minuut na de wissel zette hij Genk op voorsprong. De Oostenrijker reageerde alert nadat doelman Bolat de bal niet kon klemmen. Het gaf Genk de nodige rust en vertrouwen om de wedstrijd verder te controleren. Westerlo drong nog wel wat aan, maar tot grote kansen kwam het niet meer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.