OFFICIEEL: Saelemaekers blijft in Italië en ruilt AC Milan in voor AS Roma

30 augustus om 21:21
Laatste update: 30 augustus om 21:23

Alexis Saelemaekers heeft alweer een nieuwe club gevonden. De Rode Duivel blijft wel in Italië voetballen en verhuist (tijdelijk) van AC Milan naar AS Roma.

Dat meldt AS Roma via de officiële kanalen. Saelemaekers kan op een sterk seizoen terugblikken onder Thiago Motta bij Bologna, maar wist AC Milan niet genoeg te overtuigen om hem een nieuwe kans te geven. Hij speelde zich wel in de kijker van heel wat andere clubs.  Naast Leicester en Juventus werden ook Fulham, Nottingham Forest en West Ham United genoemd. De ex-speler van RSC Anderlecht koos uiteindelijk voor AC Milan.

Wie ook zo goed als zeker lijkt te vertrekken bij AC Milan is Divock Origi. Hij werd ondertussen al gedegradeerd naar de U23, met de bedoeling hem zo snel mogelijk van de hand te doen. 

Saelemaekers speelde uiteindelijk 140 officiële wedstrijden bij AC Milan én werd er Italiaans kampioen. Nu moet hij speelminuten zien te krijgen bij AS Roma, waar hij ploegmaat wordt van Mathew Ryan (ex-Club Brugge en KRC Genk).

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.