Southampton tekent 'Ajax-target' Ramsdale

OFFICIEEL: Southampton shopt bij Arsenal en haalt Ramsdale in huis

30 augustus om 14:36

Aaron Ramsdale is de nieuwe doelman van Southampton, meldt de club op hun online kanalen. Nadat het Feyenoord-doelman Justin Bijlow niet in huis kon halen, schakelde Southampton razendsnel door naar Ramsdale.

Ramsdale verloor afgelopen seizoen zijn basisplaats aan de Spanjaard David Raya. Ramsdale had duidelijk voor ogen dat hij niet nog een seizoen op de bank wilde verpieteren en sprak zijn vertrekwens duidelijk uit. Arsenal wilde meewerken, maar wilde de Engelsman alleen verkopen.

Southampton betaalt zo'n 21 miljoen euro voor de Engelse doelman die een contract tot medio 2028 tekent. Ramsdale maakte al vroeg in zijn keeperscarrière de overstap van Sheffield United naar AFC Bournemouth, waar hij na verschillende verhuurperiodes uitgroeide tot een uitstekende keeper.

De 26-jarige sluitpost zal de plek van Gavin Bazunu overnemen. De Ierse international is al maandenlang geblesseerd, zodoende was Southampton op zoek naar een nieuwe doelman. Zaterdag gaat Southampton op bezoek bij Brentford in de Premier League.  

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.