'Saint-Étienne komt in zoektocht uit bij KVC Westerlo-spits Stassin'

UPDATE: 'Stassin door medische keuring, transfer naar Saint-Etienne is rond'

30 augustus om 21:36
Laatste update: 30 augustus om 21:36

Lucas Stassin is dicht bij een transfer naar het Franse AS Saint-Étienne. De Ligue 1-club zocht een spits en Stassin past in het profiel, zo meldt Le Parisien.

De onderhandelingen tussen de Franse club en KVC Westerlo zijn in een vergevorderd stadium. Het is echter niet bekend welk bedrag KVC Westerlo kan bijschrijven op de balans. Stassin heeft volgens Transfermarkt een marktwaarde van 3 miljoen euro.

Stassin kent een sterke start van het seizoen met twee goals en drie assists. Een eventuele terugkeer naar RSC Anderlecht, dat op zoek is naar een jonge aanvaller, sloot Stassin echter al uit. "Ik denk niet dat dat moment er ooit zal komen. Bovendien ben ik momenteel allicht te duur voor hen", aldus Stassin volgens Gazet Van Antwerpen.

De aanvaller vertrok vorige zomer van RSC Anderlecht naar KVC Westerlo voor 1,5 miljoen euro.

Update: Volgens Sacha Tavolieri gaat het om een bedrag van iets minder dan 10 miljoen euro inclusief bonussen. Stassin pakte om vrijdag 14.00 uur het vliegtuig richting Frankrijk.

Update: De fans van Westerlo mogen dra afscheid nemen van Stassin. Volgens Tavolieri geraakte de aanvaller voorbije de medische keuring bij Saint-Etienne en tekent hij een contract van vier seizoenen plus de optie voor nog een extra jaar bij de Franse club. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.