Danjuma maakt overstap naar Girona

Voormalig Club Brugge-winger op weg naar Girona: 'AS Roma grijpt naast Danjuma'

30 augustus om 13:25

Voormalig Club Brugge-winger Arnaut Danjuma staat op het punt om de overstap te maken naar Girona. Dat melden verschillende Spaanse bronnen én Fabrizio Romano. Danjuma zal teamgenoot worden van z'n landgenoten Daley Blind, Donny van de Beek en Gabriel Misehouy. Girona troeft daarmee onder meer AS Roma en Lille af. 

Danjuma gaat de volgende Nederlander worden die voor Girona gaat spelen. De Catalaanse club was na de verkoop van topschutter Artem Dovbyk aan AS Roma nog altijd op zoek naar aanvallende impulsen en is uitgekomen bij Danjuma. De 27-jarige Nederlander zou toestemming hebben gekregen van Villarreal om zijn transfer naar de Spaanse stuntploeg van vorig seizoen af te ronden. 

De polyvalente aanvaller is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen in La Liga. In zijn eerste twee wedstrijden, tegen Atlético Madrid en Sevilla wist hij al te scoren. Ondanks het vertrouwen van Villarreal-trainer Marcelino, kiest Danjuma voor een ander avontuur in Spanje. 

Het is een erg drukke zomer voor Girona, dat veel sterspelers kwijtraakte na het fantastische seizoen. De transfersom die Girona voor Danjuma zal betalen, is nog niet bekend. Girona is de volgende club die Danjuma aan zijn CV toe kan voegen. Eerder speelde hij al voor Jong PSV, NEC, Club Brugge, AFC Bournemouth, Tottenham Hotspur, Everton en dus Villarreal.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.