Union SG kent tegenstanders Europa League

Union SG kent tegenstanders Europa League: Thuis tegen Roma, op bezoek bij Clement

30 augustus om 13:40

Union SG kent sinds vrijdag zijn tegenstanders in de competitiefase van de Europa League. De manschappen van hoofdtrainer Sebastien Pocognoli nemen het in de competitiefase van de Europa League op tegen: Rangers FC, AS Roma, Fenerbahçe, OGC Nice, Bodo Glimt, Midtjylland, FC Twente, SC Braga.

Route naar competitiefase Europa League van Union
Union eindigde vorig seizoen in de Jupiler Pro League op de tweede plaats en moest daarom de strijd aangaan in de derde voorronde van de Champions League. Dat lukte niet. Union verloor het tweeluik van Slavia Praag. Op bezoek bij de Tsjechen werd er met 3-1 verloren en in de returnmatch ging Union met 0-1 onderuit. Hierdoor plaatste Union zich voor de competitiefase van de Europa League.

De tegenstanders van Union in de Europa League
De Europa League ziet er dit seizoen - net zoals de Champions League en de Conference League - helemaal anders uit. We spreken niet langer meer van een groepsfase, maar van een competitiefase. Union speelt hierin vier keer thuis en vier uit.

Union neemt het thuis op tegen:
A: AS Roma 
B: SC Braga
C: Bodo Glimt
D: OGC Nice

Op verplaatsing zijn de tegenstander van Union:
E: Rangers FC 
F: Fenerbahçe
G: Midtjylland
H: FC Twente


De speeldata van Union
Speelronde 1: 25/26 september 2024
Speelronde 2: 3 oktober 2024
Speelronde 3: 24 oktober 2024
Speelronde 4: 7 november 2024
Speelronde 5: 28 november 2024
Speelronde 6: 12 december 2024
Speelronde 7: 23 januari 2025
Speelronde 8: 30 januari 2025

Hoe gaat Union naar de Knock-outfase?
In de competitiefase levert elke zege drie punten op. Een gelijkspel is goed voor één punt. Alle 36 deelnemers aan de competitiefase worden in 1 klassement gegooid. De nummers 1 tot en met 8 plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finale van de Europa League. De nummers 9 tot en met 16 en de nummers 17 tot en met 24 spelen een tussenronde om de achtste finales te bereiken. Voor de nummers 25 tot en met 36 na alle speeldagen zit het Europese avontuur er definitief op. Vanaf de competitiefases zijn er geen watervalsystemen meer in de Europese competities vanaf dit seizoen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.