Anderlecht kent tegenstanders Europa League

Anderlecht kent tegenstanders Europa League: Ontvangt FC Porto, naar Sociedad

30 augustus om 13:48
Laatste update: 30 augustus om 13:56

RSC Anderlecht kent sinds vrijdag zijn tegenstanders in de competitiefase van de Europa League. De manschappen van hoofdtrainer Brian Riemer nemen het in de competitiefase van de Europa League op tegen: FC Porto, Slavia Praag, Ferencvaros, Real Sociedad, Hoffenheim, Viktoria Plzen, FC RFS, Ludogorets.

Route naar competitiefase Europa League van Anderlecht
RSC Anderlecht eindigde vorig seizoen in de Jupiler Pro League op de derde plaats en moest daarom de Play-Offs van de Europa League overleven. Dat lukte. Nadat paars-wit vorige week met 0-1 won in Hongarije van Dinamo Minsk, was het donderdag in eigen huis opnieuw met 1-0 te sterk voor de ploeg uit Wit-Rusland. Zo plaatste Anderlecht zich voor de competitiefase van de Europa League van dit seizoen

De tegenstanders van Anderlecht in de Europa League
De Europa League ziet er dit seizoen - net zoals de Champions League en de Conference League - helemaal anders uit. We spreken niet langer meer van een groepsfase, maar van een competitiefase. Anderlecht speelt hierin vier keer thuis en vier uit.

Anderlecht neemt het thuis op tegen:
A: FC Porto
B: Ferencvaros
C: Hoffenheim
D: Ludogorets

Op verplaatsing zijn de tegenstander van Anderlecht:
E: Slavia Praag
F: Real Sociedad
G:Viktoria Plzen
H:FC RFS

De speeldata van Anderlecht
Speelronde 1: 25/26 september 2024
Speelronde 2: 3 oktober 2024
Speelronde 3: 24 oktober 2024
Speelronde 4: 7 november 2024
Speelronde 5: 28 november 2024
Speelronde 6: 12 december 2024
Speelronde 7: 23 januari 2025
Speelronde 8: 30 januari 2025

Hoe gaat Anderlecht naar de Knock-outfase?
In de competitiefase levert elke zege drie punten op. Een gelijkspel is goed voor één punt. Alle 36 deelnemers aan de competitiefase worden in 1 klassement gegooid. De nummers 1 tot en met 8 plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finale van de Europa League. De nummers 9 tot en met 16 en de nummers 17 tot en met 24 spelen een tussenronde om de achtste finales te bereiken. Voor de nummers 25 tot en met 36 na alle speeldagen zit het Europese avontuur er definitief op. Vanaf de competitiefases zijn er geen watervalsystemen meer in de Europese competities vanaf dit seizoen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.