Sardella reageert na winst van Anderlecht tegen Dinamo Minsk

Anderlecht naar de competitiefase van de Europa League: “Niet makkelijk geweest”

29 augustus om 23:30

Donderdag rekende RSC Anderlecht in de Play-Offs van de Europa League af met Dinamo Minsk. Paars-wit plaatste zich zo voor de competitiefase van het toernooi. Daar is Killian Sardella.

In het eigen Lotto Park won Anderlecht met 1-0 van Minsk. Met die uitslag had het ook al de heenmatch gewonnen. "Ik ben blij met de kwalificatie. Het is niet makkelijk geweest met eerst die uitwedstrijd zonder supporters op een moeilijk veld. Ons eerste halfuur was heel sterk, maar daarna hebben we ze te veel in de wedstrijd laten komen", noteerde Sporza uit de mond van de rechtsachter van Anderlecht. 

Anderlecht had voldoende aan een doelpunt van invaller Francis Amuzu om voor de tweede keer in een week tijd te winnen van de ploeg uit Wit-Rusland. "De wissels hebben vandaag het verschil gemaakt. Uiteraard ook met Amuzu, die de goal maakte. De opluchting was groot toen hij scoorde."

Volgens Sardella had de overwinning evenwel sneller tot stand kunnen komen. "Als we in dat eerste halfuur gescoord hadden, dan was het een andere wedstrijd geweest. We hadden de match toen moeten beslissen. Daarop moeten we nog werken, want het is ons dit seizoen al eerder overkomen."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.