‘Lijkt erop dat verdediger Machida gewoon bij Union SG blijft’

‘Alles wijst erop dat verdediger Machida gewoon bij Union SG blijft’

29 augustus om 20:08

Koki Machida, de 27-jarige centrale verdediger van Union SG, lijkt toch niet te gaan vertrekken bij de vice-kampioen van de Jupiler Pro League. Mohamed Amoura, Gustaf Nilsson en Cameron Puertas vertrokken al bij Union, maar volgens Het Nieuwsblad is de kans groot dat Machida minstens tot de wintermercato blijft.

Machida leek vorig jaar dichtbij een transfer naar Tottenham Hotspur. De Japanner wilde graag en Union was ook bereid om mee te werken. Destijds vroeg Union tien miljoen euro voor Machida, maar het gewenste bod kwam niet. Machida heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij Union.

Het heeft er nu alle schijn van dat Machida in ieder geval nog een half seizoen bij Union blijft. Union houdt geen rekening meer met een transfer. Machida is ook bereid om te blijven. Het is een meevaller voor hoofdtrainer Sebastien Pocognoli. De oefenmeester kan nog steeds niet rekenen op verdedigers Christian Burgess en Ross Sykes bij Union.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.