“Uitschakeling van Gent zou als donkere wolk gehangen hebben”

Vrancken: “Uitschakeling van Gent zou als donkere wolk gehangen hebben”

29 augustus om 10:13

KAA Gent heeft met haar kwalificatie voor de Conference League niet alleen sportief succes geboekt, maar ook extra geld en tijd gekocht voor de verdere ontwikkeling van het team. Na de eerdere 0-1 overwinning in Belgrado wist Gent ook de return tegen Partizan te winnen.

Coach Wouter Vrancken liet zich na de wedstrijd positief uit. "Dit is een enorme opluchting," zei hij, geciteerd door Het Nieuwsblad. Hij merkte wel op dat hij moet oppassen met de sprintjes die hij maakte langs de zijlijn. Al lachend … 

Voor Vrancken was het vooral belangrijk dat Gent de competitiefase haalde. "Het eerste doel van het seizoen is behaald," benadrukte hij. "Uitschakeling tegen Partizan zou als een donkere wolk boven het seizoen hebben gehangen, waarbij de minste deconfiture in de competitie voor hevig onweer had kunnen zorgen," stelde hij. 

Vrancken was vooral verheugd voor Sam Baro en de club. "Ik ben blij voor de club, voor Sam Baro. Er zit een goeie vibe in de club," zei hij. Ondanks dat er veel veranderingen zijn geweest – zoals een nieuwe staf, nieuwe spelers en een nieuwe manier van werken – is het volgens Vrancken duidelijk dat de spelers net op tijd de samenhang hebben gevonden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.