Riemer over de return van Anderlecht tegen Minsk in de Europa League

Riemer over de return tegen Minsk: “We spelen thuis en dus willen we aanvallen”

28 augustus om 20:14

RSC Anderlecht speelt aanstaande donderdag het allesbeslissende duel in de play-offs van de Europa League in het Lotto Park tegen Dinamo Minsk. Paars-wit begint het duel met een 1-0 voorsprong. 

Hoewel Anderlecht aan het duel begint met een voorsprong van één doelpunt, denkt Brian Riemer absoluut niet aan het verdedigen van de voorsprong. Tegen Het Nieuwsblad zegt de trainer dan ook. "We hebben een voorsprong, maar we moeten niets verdedigen. We spelen thuis in het Lotto Park en dus willen we aanvallen en de zaak zelf afmaken. Liefst door zo klinisch mogelijk te zijn."

In aanvallend opzicht zal Anderlecht het moeten hebben van spelers als Kasper Dolberg en Anders Dreyer. Waar Anders Dreyer in de heenwedstrijd tegen Minsk al de volledige wedstrijd speelde, kwam Dolberg pas in de 66e minuut als invaller binnen de lijnen. Echt lukken wil het nog niet voor de Denen. Dolberg wist het doel pas één keer te treffen terwijl Dreyer nog altijd wacht op zijn eerste doelpunt.

Over de huidige vorm van de twee Denen zei Riemer het volgende. "Ik vond de start van Dolberg niet zo slecht. Alleen zijn invalbeurt tegen Minsk vond ik minder. Dreyer zoekt naar het goeie ritme. Als je naar zijn data kijkt, dan zie je dat Anders ongelofelijk hard werkt, maar hij heeft die eerste goal nodig. Dat is de berg waar hij nu over moet. Natuurlijk verwachten we meer, maar niemand is meer gefrustreerd dan Dreyer zelf dat het nog niet lukte. Je moet dat ook begrijpen."

Mocht Anderlecht er daadwerkelijk in slagen om zich te plaatsen voor de Europa League, is de kans op een grote tegenstander aanwezig. Het kan maar zo zijn dat paars-wit in de competitiefase tegenover Manchester United, Tottenham Hotspur of Olympique Lyon staat.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.