"Het zou mirakel zijn als Dinamo zich kan kwalificeren tegen Anderlecht"

28 augustus om 13:00

Anderlecht speelt donderdag haar terugwedstrijd tegen Dinamo Minsk. Vorige week ging het al met 0-1 winnen in Wit-Rusland. Bondsvoorzitter Yuriy Vergueitchik heeft een Belgisch verleden en droomt nog van een mirakel.

Vergueitchik is een ex-speler van RWDM. Na zijn voetbalcarrière schopte hij het tot bondsvoorzitter in zijn thuisland. "Het zou een mirakel zijn als Dinamo zich kan kwalificeren", geeft hij toe bij Het Nieuwsblad. "In 2021 was ik in Leuven voor België-Wit-Rusland (8-0). Die avond zagen we het verschil tussen het niveau van het Belgische en het Wit-Russische voetbal. Het is mijn droom dat we op een dag jullie niveau bereiken."

Het lijkt erop dat Dinamo Minsk er donderdag uitgaat tegen Anderlecht. "Maar je weet het nooit. Ik ken de coach van Dinamo (Vadim Skripchenko) goed, ik heb met hem gespeeld en ik was zijn coach. Dinamo had een paar doelpunten kunnen maken in de eerste wedstrijd", besluit Vergueitchik.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.