Eric Reenaers ex KVC Westerlo over job bij KRC Genk U18

Reenaers (U18 Genk) wil geen hoofdcoach worden: "Stress zou me hebben genekt"

28 augustus om 23:29

Na elf jaar nam Eric Reenaers afscheid van KVC Westerlo. Steeds combineerde hij zijn job als assistent-coach samen met de jeugdwerking bij de Kemphanen. Onlangs maakte hij echter de overstap naar de U18 van KRC Genk. Reenaers geeft aan dat hij geen ambitie heeft om hoofdcoach te worden.

Hij stond vorig seizoen nog samen met Bart Goor aan de zijlijn toen Westerlo de cruciale match op Kortrijk won. " Maar daags na onze zege kreeg ik de mededeling dat ik me nog alleen met de jeugd moest bezighouden. Toen wist ik dat het mijn laatste seizoen bij Westerlo zou worden", aldus Reenaers in Het Belang van Limburg

Vervolgens bleek dat KRC Genk op zoek was naar een nieuwe coach voor de U18. Reenaers vond het naar eigen zeggen meteen een boeiende uitdaging. Hij heeft dan ook geen ambitie om hoofdcoach te worden in de hoogste reeksen. "Het zou niks voor mij zijn geweest", zegt Reenaers. 

Reden daarvoor is de constante druk die een coach moet ondergaan. "Het is een verschrikkelijk zware job, onderschat het niet", klinkt het. "Constant staat er iemand klaar om je aan de schandpaal te nagelen. Ik heb meer dan één coach in zes maanden vijf jaar ouder zien worden."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.