Galatasaray sneuvelt en loopt Champions League mis

Geen Batshuayi en Mertens in Champions League, Van der Brempt mag wel juichen

27 augustus om 23:14
Laatste update: 27 augustus om 23:41

Een forse teleurstelling voor Galatasaray, dat zich dinsdagavond niet heeft weten te plaatsen voor de Champions League. In de play-offs ging het voor de Turkse topclub mis tegen Young Boys Bern. Ignace Van der Brempt mocht wél vieren: hij leidde Red Bull Salzburg als basisklant mee naar de groepsfase van het miljardenbal.

Galatasaray - Young Boys 0-1
Galatasaray had in Zwitserland met 3-2 verloren, maar in eigen huis leek dat geen onoverkomenlijke achterstand. De Turkse kampioen trad bovendien aan met sterspelers als Mauro Icardi, Michy Batshuayi en Hakim Ziyech. Dries Mertens kreeg de rol van luxe-invaller. Toch speelde Gala maar weinig klaar tegen Young Boys, dat eigenlijk eenvoudig stand hield. De frustratie kreeg steeds meer de overhand bij de thuisploeg. Zo kwam Icardi goed weg met geel na een stevige tackle.

Ook de Galatasaray-fans waren hun emoties niet de baas. Spelers van Young Boys werden bekogeld, waardoor het duel tijdelijk werd stilgelegd. Na de korte onderbreking zocht Cim Bom met de ingevallen Mertens alsnog naar de gelijkmaker. Alan Virginius profiteerde in de slotfase echter van de geboden ruimte en zette de Zwitsers op voorsprong. Dat kon Ferando Muslera maar moeilijk verkroppen. Hij pakte nog een rode kaart. 

Red Bull Salzburg - Dinamo Kiev 1-1
Salzburg is stilaan een vertrouwde naam in de CL. In de thuiswedstrijd tegen Dinamo Kiev had het genoeg aan een 1-1 gelijkspel, nadat het uitduel al met 0-2 was gewonnen. Met Van der Brempt (ex-Club Brugge) in de basis schopte Salzburg het zodoende eenvoudig tot de groepsfase van de Champions League. De Oostenrijkers zijn in vorm. Van hun laatste zeven wedstrijden gingen er zes gewonnen.