Feyenoord - Ajax gaat komende zondag niet door

Opmerkelijk: Nederlandse topmatch kan komende zondag niet doorgaan

27 augustus om 21:02
Laatste update: 27 augustus om 21:05

Opmerkelijk nieuws uit Nederland: de topmatch tussen Feyenoord en Ajax zal komende zondag niet doorgaan. Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, heeft het duel verboden in verband met een politiestaking. 

Enkele dagen geleden kondigde de Nederlandse politie aan te gaan staken bij het altijd beladen duel tussen Feyenoord en Ajax. Het betreft een actie om zo betere pensioenvoorwaarden af te dwingen. Het is al het derde weekeinde op een rij dat de politie staakt bij een of meer voetbalwedstrijden in het Nederlandse profvoetbal.

In tegenstelling tot de Klassieker, zoals de match tussen Feyenoord en Ajax bekend staat, gingen de andere voetbalwedstrijden wel door. Maar door de geschiedenis van wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax leek dat voor zondag onmogelijk.

Vanwege ongeregeldheden met supporters wordt de wedstrijd al jaren zonder uitsupporters gespeeld, maar toch is er elke keer een flinke politie-aanwezig nodig. Die moet er onder andere voor zorgen dat de spelersbus van Ajax veilig aankomt bij het stadion. Die spelersbus en de politie werd de afgelopen twee seizoenen bekogeld met vuurwerk. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.