Bod van Celtic op Arne Engels afgewezen

UPDATE: 'Celtic betaalt recordbedrag voor Club Brugge-jeugdproduct Engels'

29 augustus om 17:30
Laatste update: 29 augustus om 17:30

FC Augsburg heeft het eerst bod van Celtic op Arne Engels afgewezen. Volgens de Schotse journalist Anthony Joseph zit er evenwel snel een nieuw bod aan te komen. Eerder werd al gemeld dat onze landgenoot zelf graag de overstap wil maken naar de Schotse topclub.

Het eerste bod van Celtic lag rond de 7,7 miljoen euro, zo weet Joseph. FC Augsburg vond dat te laag en heeft afgewezen. De Duitse club wil Engels graag houden en zou enkel willen meewerken aan een transfer bij een bod van tussen de 10 en 15 miljoen euro. Celtic zou nu het bod verhogen naar ongeveer 10,6 miljoen euro.

De voormalig jeugdspeler van Club Brugge en KAA Gent heeft zelf al gesprekken gevoerd met Celtic en zou een overgang wel zien zitten. Onze landgenoot vertrok op zijn negentiende, nog voor ook maar één wedstrijd in de Jupiler Pro League te hebben gespeeld, naar Augsburg.

Update: De toekomst van Arne Engels ligt dan toch in Schotland. Volgens Schotse media heeft Celtic een akkoord bereikt met Augsburg over de transfer van de middenvelder. Het jeugdproduct van Club Brugge kost Celtic zo'n dertien miljoen euro, een record voor de Schotse topclub.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.